Váš průvodce světem in pěstování
Informace o pěstování dřevodníků a rostliňáků.
Pěstitelské forum, kalendář pěstování, bezplatná inzerce pěstitelských potřeb, aktuální zahradní veletrhy a výstavy, zajímavé botanické zahrady,
fotky, videa a programy ze světa pěstování.
Pěstování je in ! Tak pěstujte s námi .

Diskuzní fórum - vše o pěstování a zahradě

kontakt pěstík.cz

TIP: Vyzkoušej Pěstíkova průvodce!

Pěstík Ti pomůže s pěstováním od výsevu a s péčí. 

1) Vyber si rostlinu

2) Pěstík Ti bude posílat co dělat jak tvá rostlinka poroste!

Diskuze: Bylinky a léčivky

přátelství bylinek

Datum: 24.10.2012 10:17:29,     Vložil: HOST,     IP:194.228.32.xxx

Na jaře chci začít pěstovat tyto bylinky:

libeček
citrónová tráva
arnika
bazalka
divizna
estragon
heřmánek
majoránka
máta
mateřídouška
ostropestřec
stévie sladká
tymián

pažitka

Mám v plánu je vysadit do 2 - 3  dřevěných necek "troků" podle toho, jak vyžadují zálivku, slunce a hlavně jak přezimují - ať je můžu přenášet na zimu do stodoly. Ne u všech jsem se dočetla zda jsou vhodné pro takovouto "květináčovou" sadbu, kolik let žijí, jak se rozmnožují..... 

Zatím mám dáno, že pohroadě by byly [divizna, arnika, mateřídouška] a [bazalka, tymián, máta]. Ale jak k nim přiřadit zbytek, to nevím.:(

Prosím Vás o radu nebo typ, po jakých skupinkách bych je měla roztřídit, aby se jim dalo věnovat na 2 - 3 způsoby a rostlo by se jim společně dobře.

Moc děkuji za každý poznatek.

přátelství bylinek

Datum: 09.11.2012 18:51:21,     Vložil: HOST,     IP:78.80.157.xxx

nejsem odborník na léčivky a bylinky, ale zdá se mi, že nerespektujete vůbec, zda se jedná o trvalky či jednoleté nebo dvouleté byliny

jinak si obecně myslím, že tento druh rostlin je všebecně předurčen pro pěstování na záhonu

neumím si například představit, že majoránku, která je ve své domovině myslím vytrvalá, budete stěhovat do stodoly a snažit se, aby přestála zimu a začala zase růst na jaře

hodně zdaru

josef

Reakce na příspěvek

* Váš komentář:
* Název:
Obrázek:
Obrázek 2:
Obrázek 3:
* Kontrolní text:

Poznámka: Pole označená * musí být vyplněna!

průvodce pěstováním
bazar

eshop rostliny semena

bazar
velkohobchod

© Pěstování.in 2010-2013, email.: moderni (zavinac) pestovani.in, RSS: RSS kanál

TAOX studio - webdesign, webmarketing

webové aplikace
internetové obchody