Informace o pěstování dřevodníků a rostliňáků.
Pěstitelské forum, kalendář pěstování, bezplatná inzerce pěstitelských potřeb, aktuální zahradní veletrhy a výstavy, zajímavé botanické zahrady,
fotky, videa a programy ze světa pěstování.
Pěstování je in ! Tak pěstujte s námi .
Diskuzní fórum - vše o pěstování a zahradě

TIP: Vyzkoušej Pěstíkova průvodce!
Pěstík Ti pomůže s pěstováním od výsevu a s péčí.
2) Pěstík Ti bude posílat co dělat jak tvá rostlinka poroste!
Diskuze: Zahradní stavby
Foliovník
Datum: 15.10.2015 10:31:05, Vložil: Lubošš (1), IP:212.79.105.xxxZdravím přítomné,
přemýšlím nad foliovníkem na zahradu a řeším otázku, jestli si jej vlastnoručně vyrobit, nebo koupit hotový. Docela se mi líbí pár kousků tady: i-market.cz/zahrada/foliovniky Ale zase se mi nechce dávat za foliovník peníze, když si ho můžu postavit sám. Poradíte jak na to, případě se mám na tuto záležitost vykašlat a opravdu ho radši koupit?
Foliovník
Datum: 07.06.2016 14:34:29, Vložil: HOST, IP:88.102.126.xxxPřemýšlel jsem nad tím stejným, ale když jsem si spočítal čas, který nad stavbou strávím a materiál, tak mi nejlépe vyšlo si foliovník koupit. Nakupoval jsem zde www.stavbamix.cz/zahradni-foliovniky/, mají tam výběr levných foliovníku a měl jsem ho doma do dvou dnů :)
Foliovník
Datum: 29.05.2020 06:37:04, Vložil: HOST, IP:89.203.160.xxxNo, já i soused máme praktickou zkušenost (a i jen postá úvaha, že kvůli potřebě investovat nejen peníze do nákupu materiálu, ale i čas do příprav a celé realizace), že se stavba fóliovníku v tomhle směru nevyplatí. (Alespoň pokud není člověk zaritý kutil a nemá to prostě jako zábavu, nebo holt potřebuje šetřit každou korunu). V opačném případě to fakt nemá smysl.
To letos vedlo k tomu, že jsem náš už třetí (první stál na pozemku, když jsme ho pořizovali), zahradní foliovník kupoval jako hotové řešení v krabici.
Ušetřil jsem si tak kopec času a nervů, protože i když si sem tam něco ztluču v garáži, extra dobrý kutil nejsem - na druhou stranu i trochu té "vlastní práce" jsem si při tom užil, protože fóliovník samozřejmě dorazil rozložený a tak jsem měl i tak na pár hodin "co kutit" při montáži. Za mě ideální kompromis.
Jinak pokud by to někoho zajímalo, pořídil jsem fóliovník na https://topfoliovniky.cz (model FURUD 18m2), i když jsem teda původně měl v merku větší model PROFI foliovník 22,6 m2, který stojí jen o cca 2 000 více, takže z mého pohledu to byla jasná volba, ale po "konzultaci" s manželkou, která tvrdila, že by jí s tak velkým foliovníkem už nezbylo na zahradě místo pro plánovanou skalku, jsem musel ustoupit. Ale kolem a kolem jsem s naší volbou nakonec velmi spokojeni - alespoň na ženě je to dost vidět, když teď ve foliovníku tráví snad všechen čas a pořád něco pěstuje.
A pokud se mezi čtenáři najde přeeci jen někdo, kdo se rozhodne zahradní folionvík postavit svépomocí, nabízejí na stejném webu i samostatné fólie na foliovník za relativně příznivou cenu (vzhldem k objemu super).
To je k tomu asi vše. Snad to někomu pomůže se rozhodnout.
Reakce na příspěvek
© Pěstování.in 2010-2013, email.: moderni (zavinac) pestovani.in,
RSS: